7 Tips Til Deg Som Vil Pusse Opp

refurbishment

7 Tips Til Deg Som Vil Pusse Opp

De fleste nordmenn legger mye av sine drømmer i egen bolig eller hytte. Vi pusser opp mest i verden, og mye av denne jobben gjør vi selv. Men det er mange beslutninger som skal tas før man kommer i gang med selve arbeidet.

 

1. SETT OPP EN LISTE OVER ØNSKER

Oppussing starter ofte lenge før en innhenter brosjyrer og fargekart. Bak i hodet har tankene og ønskene om en forandring lenge ligget og jobbet ubevisst. Dette gjelder både de som har kjøpt nytt hus og de som skal pusse opp eksisterende bolig. Bruk tid på å finne ut hvordan dere egentlig vil ha det. Vær så konkret som mulig og sett opp en liste med hva som skal gjøres og hvordan.

 

Det beste garantien for en vellykket oppussing handler selvsagt om en god planlegging.

2. SETT OPP ET BUDSJETT

Hvor mye penger kan/vil dere investere? Kontakt eventuelle håndverkere og andre fagfolk i god tid og innhent tilbud fra flere aktører. Vi anbefaler å innhente 3 forskjellige tilbud. Bruk alltid skriftlig kontrakt!

3.VÆR KLAR OVER HVA DET PROSJEKTET INNEBÆRER OG HVOR LANGT TID DET KOMMER TIL Å TA

Oppussingprosessen kan ofte være en tøff reise for familien. Man setter i gang full av iver og energi men etter hvert kan gleden bli ødelagt. Å bo i en rotete og støvete bolig kan være stressende. I tillegg kan egeninnsatsen være mer tidskrevende enn antatt. Kanskje møter du utfordringer som det kanskje hadde vært smart at fagfolk hadde tatt seg av? Men det helle blir heldigvis glemt når oppussingen er ferdig, særlig hvis resultatet blir så flott som du hadde tenkt deg.

4. VALG AV FARGER

Når du skal velge farge til et helt rom eller til alle rom i huset, er det alltid lurt å male et prøvestrøk. Tenk helhet når du velger fargene, ikke bare for et rom, men ta gjerne med hele huset selv om du ikke har tenkt å male i alle rom. Da henger alt fint sammen. Hvordan rommet skal brukes spiller en stor rolle for fargevalget. Mal med roligere farger i et stille rom (kontor, soverom osv) enn i et rom for sosiale treff. 

5. VALG RIKTIG VERKTØY

Å bruke riktig verktøy gjør jobben din enklere. Du får et bedre resultat og blir fortere ferdig. Det er derfor lurt å spørre om tips og råd i byggevarebutikken.

6. IKKE LA STØVSKYENE SPRE SEG I HELE HUSET

Pussing og slipping fører til at støv legger seg overalt. Det fine støvet virvles opp og legger seg på steder hvor det blir en flere timers jobber å tørke den bort igjen. Tett derfor alle dørene med plastfolie og teip. Det er en veldig effektiv måte å stoppe støvet. Vent noen minutter til slipestøvet har falt i ro før du åpner døra til tilstøtende rom. Ta av arbeidstøyet og skoene før du går ut av rommet.

7. LEIE AV FAGLÆRTE HÅNDVERKERE

Selv om du har tenkt å gjøre det meste selv, er det veldig viktig å skille mellom arbeid du har lov til å utføre selv og arbeid som må utføres av autoriserte fagfolk. VVS-arbeid, elektriske anlegg og bærekonstruksjoner i huset er eksempler på arbeid som er inne på fagfolkenes enemerker. Det er lovpålagt og er ment for å eliminere/redusere eventuell skader.

 

Her kan du finne informasjon om hva du kan gjøre selv.

 

http://www.sikkerhverdag.no/strom/gjor-det-selv/elektrisk-arbeid-dette-kan-du-gjore-selv-av-elektrisk-arbeid/

Selv om du bare skal male en vegg, eller totalrenovere hele huset er vi her for å hjelpe deg. Vi svarer helt gratis på spørsmål om hus og interiør, så ikke nøl å kontakte oss. Vi vil gjerne høre om din drømmebolig.

 

Fru M ønsker deg masse lykke til med det nye prosjektet ditt!

 
No Comments
Leave a Reply