7 Tips til fotografering av bolig

Tips til fotografering av bolig

7 Tips til fotografering av bolig

Skal du selge din bolig?

Et bilde sier mer enn tusen ord, og hvor gode bilder du bruker i salgsannonsen kan være avgjørende for hele salgsprosessen.

Det har kommet flere nettsider på markedet i det siste, som selger tjenester til de som vil selge boligen selv, www.selgboligselv.no www.selgprivat.no www.propr.no er bare noen av dem.

 

Hvis du har bestem deg for å prøve lykken på egen hånd, er det veldig viktig å jobbe nøye med hvordan salgsannonsen din ser ut. Selv om du skal leie en profesjonell fotograf eller ta bildene selv er det lurt å passe på at noen få men grunnleggende trinn blir følget opp.

 

Her er noen enkle tips for å ta flotte interiørbilder:

 

1. Begynn med å skru på alt lyset i rommet (hver eneste lampe)

Dette er for å gi rommet litt mer liv. Det samme bør du gjøre når du skal vise fram hjemmet til potensielle kjøpere på visningsdagen.

2. Få rommet til å se stort ut

Et triks for å få rommet til å se større ut er å fotografere fra knestående (med et idvinkelobjektiv hvis du bruker et profesjonelt kamera). Posisjoner kamera slik at du sikter inn mot ett av hjørnene i rommet.

3. Finn riktig tidspunkt

Daggry og skumring er de to beste tidspunktene på dagen til fotografering Noen av de beste bildene er på dårlig vær.

 

 

4. Ikke glem blomster

Blomster vil gi liv til bildene dine, men også en mer delikat intrikk.

5. Ta med en detaljebilde i annonsen

Glem for et sekund at du må fotografere et helt rom og velg en detalj å sette fokus på. Enten det er noen foto rammer, en lampe eller pyntegjenstander, lykter og levende lys, vil alt dette ha større innvirkning på det generelle bildet av rommet.

 

6. Vær alltid oppmerksom på detaljer

Litt støv på tv-en eller på borde, en liten kabel som stikker ut på feil sted eller en flek på vindue, kan ødelege for hele bildet. Pass også på at bilder henger rett og at gulveteppet liger fint der det skal. 

7. “Less is more!”

Det gjelder også for fotografering. Vær selektiv og ikke overfyll bildene (rommet) unødvendige. Det kan virke rotete. Mindre er … mer!

 

 

De kan alltid være lurt å ta flere bilder av det samme rommet fra forskjellige vinkler, da har du noe å velge mellom. Prøv å se bildene med kritiske øyner og tenk på hva de andre ville synes om dem? For du lyst til å kjøpe det huset bare av å se de bildene?

 

Det er i bunn og grunn det det gjelder om. Første inntrykk (annonsen) er avgjørende for salgsresultatet. Hele salgsprosessen begynner med tittelen og profilbilden i annonsen. Det er først gjennom annonsen din bolig kommer i kontakt med de som er på boligjakt. Per i dag ligger det flere tusen boliger til salgs på Finn.no (bare i Oslo og Akershus) og du må jobbe hardt for å få kjøperens oppmerksomhet.

Masse lykke til med boligsalget, og ikke tvil om å skrive til oss, hvis det er noe du lurer på.

 

For å hjelpe flest mulig til å lykkes med boligsalget, tilbyr vi gratis og uforpliktet befaring. På befaring for du gode tips på hvordan du selv kan klargjøre din bolig for salg.

No Comments
Leave a Reply