How to: Lage førjulstemning i hjemmet

boligstyling med juletre i oslo

How to: Lage førjulstemning i hjemmet

Den koseligste tiden av året nærmer seg og stadig flere begynner å pynte så smått til julen.

 

Vi i Fru M Boligstyling vil komme med noen tips, som kan gi hjemmet ditt den
førjulstemningen du ønsker.

 

Her vil vi gjennomgå disse temaene:

 
1. Julestjerner, DIY eller ferdiglagd
2. Kranser, inne og ute
3. Utenfor døren

Så la oss ta en titt på noen lure DIY’es, interiør og julestemingen 2020!

1. Julestjenrer, DIY eller ferdiglagd

Det er lite som gir mer julestemning og følelsen av den vakre adventstiden, enn stjerner i vinduet! De er fine med eller uten lys, og man kan ha en eller flere hengende. Papirstjerner blir stadig mer og mer populært, og ikke minst i ulike farger og fasonger. Gå for en ren og enkel nordisk stil med hvite stjerner eller i brunt papir, for ett luftig uttrykk, behold den klassiske stjerne formen og ha gjerne lys i dem. Julestjernene fra Watt og Vekesom gjør seg nydelig alene i vinduet, gir også ett nordisk uttrykk i
hjemmet.

 

En annen variant er stjerner i delikat velur i toner som sort, gull, sølv, rødt, burgunder og
grønt. Disse stjernene vil passe inn i det julehjemmet som bruker kraftige farger, glitter og mer maksimalistisk. Ett vindu full av stjerner med 1 eller 2 farger gi ett lekent og stilig blikkfang. Bildene under viser ulike stjerner som er nevnt over. Linker til bildene ligger vedlagt og de vil også føre deg til en beskrivelse om hvordan du kan lage dine egne stjerner! Julen er jo ofte da man tar seg tid til å lage noe, enten man gjør det for seg selv eller med venner, samboer eller barn. Prøv deg frem og finn din måte. Har man muligheten til det er det jo ekstra moro å skape sin egen pynt.

2. Kranser, inne og ute

Kranser over peisen, hengende på veggen eller ute ved døren, uansett så er variasjonene uendelige. Ha det naturlig og enkelt med kun granbar, eller bland inn ulike elementer som tørket appelsin, bånd, julekuler, lys eller andre materialer som stål og metall. Her er det kun fantasien som setter grenser, og det finnes ett fantastisk bra utvalg å  kjøpe i butikk. Ofte vil blomsterhandlere lage akkurat den kransen du ønsker for den som ikke har tid, mulighet eller rett og slett ikke får det til selv. Da er det godt det er andre som er faglært og kan gi deg de lekreste kranser til å ta med hjem.

 

Kranser med f.eks gran kan henges opp tidlig for en myk overgang til julen. For å endre utrykke kan man legge til elementer som tidligere nevnt for en mer markert stil. Legg til røde bær eller kongler for det naturlige uttrykket, eller belysning som vil lyse varmt opp på kvelden.

 

Det vi også ser mer og mer av i interiørdesign, er veggdekor i form av kranser. Bruk en stålring og tvinn fast ulike elementer du liker. Tørkede strå, grangrener, kunstige blomster og tørkede appelsiner er også en tydelig tendens denne julen. Det er veldig stilig å blande ulike elementer sammen, så her er det bare å prøve seg frem.

Fremgangsmåte på å tørke appelsiner er enkel, men det er lurt å holde øye med dem under steketiden.


Her er hvordan:

 

• Vask og tørk ønsket mengde appelsiner (tre er ganske mange) – forvarm ovnen til ca
80 grader


• Bruk en skarp kniv og skjær appelsinene i skiver, ca 0,5 cm tykke skiver (kast skalkene). Legg skivene mellom to papirtørk og press forsiktig ut saften (ikke ødelegg skallet).


• Legg skivene ut på en stekerist, pass på at de ikke overlapper hverandre. Sett brettet i ovnen og la tørke i ca 6 timer. Husk å vende på skivene med jevne mellomrom da fukten samler seg på under siden. Dette vil også gi ett jevnt resultat.


• Når skiven har fått en gyllen tone, og frukten er tørket ut, er de klare til bruk!

3. Utenfor døren

Julen og vintermørket kommer hånd i hånd, så hvorfor ikke starte å dekorere utenfor døren, slik at julestemningen kan starte der. Bruk vintergrønnebusker som cypress, grantrær o.l., p, lykter, dørkrans og belysning. Det skal ikke mye til for å skape en hyggelig atmosfære utenfor døren din, og man kan bruke 1 eller flere av disse elementene. Husk at det er lurt å bruke krukker/potter som tåler kulde/frost slik at de kan så ute hele vinteren. Ett annet tips som vi bruker mye i boligstyling og interiørdesign, er å velge ulike høyder på dekoren du bruker. Ha f.eks en potte med ett tre, og en lykt som er 1⁄4 del lavere enn planten. Bruker man flere lykter, ha gjerne samme farge på disse for ett ryddigere uttrykk. Og her ute kan kransen virkelig få seg hedersplassen på døren. Dette er en trend vi ser tydelig kommer mer og mer frem. Det er jo ikke så rart, da det blir så utrolig lekkert! Stor, liten, med kun gran eller med sløyfer og julekuler, det er helt opp til deg og den stilen du har innenfor døren din.

Håper du har fått interiør inspirasjon og noen ideer til hvordan du kan starte å pynte til en herlig
førjulstid. Slipp fantasien løs og skap deg det julehjemmet du ønsker!

 

Med ønsker om en nydelig juletid,

Fru M

No Comments
Leave a Reply