How to: Pakke lekre gaver til jul

boligstyling oslo i juletiden med julegaver

How to: Pakke lekre gaver til jul

Litt av magien i julen er tiden man tar til å sette seg ned å pakke inn gaver. Noen tar og setter av en hel kveld, noen tar det litt og litt mens man handler inn, og mange kjøper de ferdig pakket i butikk. Alt etter hva man har tid og mulighet til. Og alt er lov. Men til de som vil pakke inn selv og pakke lekre gaver, har vi i Fru M lyst til dele og få inspirasjon sammen med dere! Vi har samlet noen tips og ulike gavestiler her som vi har ekstra sansen for
denne julen!

1. Klassisk nostalgi

Fløyel, gran, sateng og papir blir en lekker miks sammen. Gavepakkene vil få ett klassisk og nostalgisk preg med bruk av disse materialene. Bruk farger som sort papir med rød fløyel for en mer dramatisk effekt, og hvitt med brun sløyfe for en naturlig palett. Sett så en liten bunt gran inn i sløyfen for en siste touch. Dette blir nydelig under juletreet!

2. Polka Jul

Samme som i interiør og styling, er det mange forskjellige stiler å prøve seg frem med på gavepakkene. I boligstyling tilpasser vi stiler til boligen, og vi tenker det kan være gøy å prøve forskjellige uttrykk til hvem som mottar gaven? Noe mer lekent til de minste, eller den evig unge venninnen vil jo passe godt og pyntet med noe søtt, så faller det garantert i smak. Miks sammen polkastenger, fløyelsbånd, pepperkaker og andre materialer for ett koselig uttrykk. Når man bruker gråpapir står man fritt frem til å skrive eller stemple søte beskjeder på papiret. Man kan f.eks gjenta et ord på papiret og lage et mønster, eller skrive en personlig hilsen. Stempelsett er en rask måte å få skrevet med, og gjør jobben lett!

3. Grønn Jul

En annen vri på gavepakkingen er å prøve seg på en zero waste versjon. Trikset er å bruke materialer som gavemottaker kan bruke videre og evt ting som er produsert på en miljøvennlig måte. Zero waste og gjenbruk er jo veldig i tiden, og ses også igjen i interiørdesign. Bruk tekstiler som tøyservietter og kjøkkenhåndklær til å pakke inn gavene med. Dette blir jo lekre gaver, og nyttig på samme tid! Materialer som bomull og lin er holdbare og stilsikre. Sisalbånd kan jo også brukes til så mangt, så dette er lurt å ta vare på videre. Buk naturmaterialer til pynt på pakkene, som gran, strå eller tørkede blomster for en siste finnish. Disse gavene vil garantert gi ett særpreget uttrykk under juletreet!

4. DIY JUL

For den ekstra kreative, hvorfor ikke lage sine egne gavelapper? Klipp ut figurer i kartong og tegn på mønster. Dette vil bringe frem minner fra tiden man satt med juleverksted som liten, og julen er tiden for tradisjoner! Få med venner, barna, nieser og nevøer på ett eget verksted og lag flotte og morsomme figurer til å dekorere pakker med. Det er ikke noe som trenger å være perfekt, det er det personlige som gir den beste julefølelsen. Her setter bare fantasien grenser 🙂

Nå gleder vi oss til å pakke inn de lekreste gavene, og håper dere har fått noen gode ideer til deres egne gaver. Del gjerne på Instagram hvordan dere pakker inn gavene deres ved bruk av taggen #Frumjul, så får vi se alt det fine dere lager!

 

Med varme ønsker om en herlig juletid,

 

Fru M

No Comments
Leave a Reply