Med 5 enkle grep

Boligstyling oslo med gul sofa, blomster og fin stue

Med 5 enkle grep

1. MAL EN VEGG

Farger endrer og bringer energi inn i ett rom. Maler du en eller flere vegger i stuen, kan du skape ett nytt uttrykk i rommet. Ved å velge en dypere farge blir det en skarpere kontrast som skaper dynamikk, en lysere farge vil gjøre rommet harmonisk. Tenk over hvilken stemning du ønsker i stuen.

2. Bring naturen inn

Grønne planter er i vinden som aldri før. De bringer liv og gir et frodig innslag i alle rom. Gruppér potter og planter, lag lekre stilleben, bryt opp en naken vegg og spre det grønne rundt i rommet.  Ved å gjenta like farger eller former med ulike planter får du en rød tråd.. Et stilleben med en samling av grønne planter blir ett stilig blikkfang.

“A beautiful plant is like having a friend around the house.” 

– Beth ditto

3. PLENTY AV PUTER

Skap en lun atmosfære i stuen ved bruk av puter, tepper og pledd. Ulike tekstiler tilfører stuen en ny dimensjon. Lek deg frem med teksturer, mønster, symmetri/asymmetri og ha det gøy med interiøret. Fyll sofaen med ulike puter og plukk opp farger fra andre steder i rommet for ett helhetlig uttrykk. Har du ett favoritt møbel? Bruk det som utgangspunkt for fargene du bruker på putene i sofaen.

4. PLASSERING OG SONER

Flytt på møblene dine. Se hvordan lyset beveger seg i rommet og tenk på hva du bruker de ulike områdene til. Er det steder som ikke blir utnyttet maksimalt?  Plasser møbler slik at man får en naturlig flyt. La dagslyset få slippe til ved å unnga å sette store ting foran vinduer. Solen fyller oss med energi, så hvorfor ikke la det fylle rommet også. Lag egne soner i rommet for ulike aktiviteter.

5. PERSONLIGHET

Bruk noe personlig og trekk det frem i stuen. Ett bilde, ett møbel arvet fra noen i familien eller ett minne fra en reise. Vis det frem, gi det en synlig plass i rommet og bygg opp rundt det. F.eks. fyll opp krukker med vakre stener som plukkes med fra reise og sett på en hylle sammen med andre skatter. Ett kart hengende på veggen med punkter fra hvert sted du har vært på tur er en morsom måte å minnes og det kan skape mange hyggelige samtaler med de som kommer på besøk. Hva med å bruke den skjenken du fikk fra bestefar som ett sentralt møbel i rommet? Ved å bruke utvalgte ting som har affeksjonsverdi, skaper man ett lunere hjem med historie.

No Comments
Leave a Reply